A mesterséges intelligencia fejlettebb változataitól már nyugodtan kérhetünk ételrecepteket. Lássunk is néhány egyszerű, de népszerű ajánlatot:
Krumplistészta recepteje 2 fő részére
- 40 dkg burgonya
- 20 dkg tészta (pl. csavart vagy csigatészta)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors, kömény ízlés szerint
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük a tejföllel.
- A tésztát is sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
- A vöröshagymát meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk. Egy nagy serpenyőben zsíron vagy olajon megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
- A hagymás zsírra ráöntjük a krumplis-tejfölös keveréket és a tésztát is hozzáadjuk. Alaposan összekeverjük és még egy kicsit pirítjuk a tűzhelyen.
- Tálalásnál tejföllel vagy reszelt sajttal megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Párizsi sült burgonyával két személy részére
A párizsi szelet sült krumplival egy finom és egyszerű étel, amit két személyre a következőképpen készíthetsz el
Hozzávalók:
- 4 szelet párizsi (kb. 20 dkg)
- 2 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- só, bors ízlés szerint
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
- A vöröshagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. A hagymás-petrezselymes keveréket a burgonyára öntjük és óvatosan összeforgatjuk.
- A párizsit kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tojásokat egy tányérban felverjük egy villával, sóval-borssal ízesítjük. Egy másik tányérba lisztet, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát szórunk.
- A párizsiszeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk úgy, hogy mindenhol jól befedje a bunda.
- Egy nagy serpenyőben bő olajat hevítünk és a párizsiszeleteket mindkét oldalán aranybarnára sütjük benne.
- Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
- Tálalásnál a sült krumplit mellé adjuk.
Jó étvágyat!
Ponty rántva pirított burgonyával 2 fő részére

A ponty rántva pirított burgonyával egy klasszikus és ínycsiklandó étel, amit kétszemélyre a következőképpen készíthetsz el:
Hozzávalók:
- 4 szelet ponty (kb. 60 dkg)
- só
- liszt
- 2 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 üveg csemege uborka
Elkészítés:
- A pontyszeleteket alaposan megmossuk és papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet. Fél órával a panírozás előtt besózzuk és félretesszük.
- Egy tányérban lisztet, egy másikban felvert tojást, egy harmadikban pedig zsemlemorzsát készítünk elő. A pontyszeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk úgy, hogy mindenhol jól befedje a bunda.
- Egy nagy serpenyőben bő olajat hevítünk és a pontyszeleteket mindkét oldalán aranybarnára sütjük benne. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
- A burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
- A petrezselyemzöldet megmossuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és sózzuk ízlés szerint. Óvatosan összeforgatjuk.
- Tálalásnál a rántott ponty mellé adjuk a pirított burgonyát és az uborkasalátát.
Jó étvágyat!
Rakott krumpli két személy részére
A rakott krumpli egy népszerű és kiadós étel, amit kétszemélyre a következőképpen készíthetsz el:
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 4 db tojás
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- só, bors ízlés szerint
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
- A burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
- A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük és meghámozzuk. Karikákra vágjuk.
- A kolbászt is karikákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a saját zsírjában.
- Egy tepsit kiolajozunk és egy réteg burgonyát elosztunk benne. Megszórjuk sóval és borssal ízlés szerint. Ráterítünk egy réteg tojást, majd ráhalmozzuk a kolbászt. Ismételjük a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső réteg burgonya legyen.
- A tejfölt elkeverjük egy kevés sóval és borssal, majd ráöntjük a rakott krumplira úgy, hogy mindenhol befedje.
- Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 1 órán át sütjük a rakott krumplit, amíg szép piros nem lesz a teteje.
- Tálalásnál salátával vagy savanyúsággal kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
Ha szeretne többet tudni a mesterséges intelligenciáról és használhatóságáról:
Mesterséges intelligencia és online marketing