Vegyesfelvágott – tapasztalataimból az ország minden tájáról

Balatonfenyves, Nádas Étterem

2018. július végén néhány napot Balatonfenyvesen töltöttünk. A szabad strandhoz közel, a Pozsonyi utca végén találjuk a Nádas éttermet.

Nádas Étterem, Balatonfenyves
A virágos Nádas Étterem Balatonfenyvesen

Az étterem előtt parton napozókat friss üdítők, habzó sörök és jégrém választék várja.
Odabent igen gazdag az étel választék is.
A halászlé ízletes – ezt magam „ellenőriztem”, de a többi fogás is elnyerte a társaságomban lévők tetszését.

Hétköznap kitűnő választás a Nádas, hétvégén viszont érdemes előre rendelni és elvinni az ételt, mert a sátor alatti ebédlőasztalok zsúfoltak és a sátor megfogja a zsivajt.
Itt gondolnak a gyerekekre is, bőven látni etetőszéket.
Engem az sem zavart, amikor láttam, hogy a kutyával érkező vendéget sem zavarták el, s a hőségben az egyik pincérnő vizet adott az asztal alatt lihegő kutyának.

Nagyrécse, Berényi-fogadó

Autóztunk kicsit fönek, tekertük a kormányt lenek – és ennyiből is látszik, hogy 2018 május 14-én Zalában jártunk.
És ha már ott jártunk, bementünk egy ebédet elfogyasztani Nagyrécsén, a Berényi-fogadóba. Jómagam a harcsából készült és csusza tésztával tálalt halászlét vettem gondjaimba – és nagyon is elégedett voltam vele. (A többiek sem panaszkodtak, de ezt majd megírják ők a blogjukban, ha van nekik egyáltalán.)

Nagyrécse: Berényi-fogadó
Virágos, világos Hotel – Étterem páros, finom harcsa halászlével

Harcsa szeletek a sikondai fürdő snack bárjából

2018 augusztusának elején a hőmérő higanyszála bőven 30 C fok fölött futja be a pályát. Ilyenkor persze irány a víz.
Akik ismerik a régi, még a rendszerváltás előtti Sikonda világát, azok lelki szemei előtt zsíros lángosok és zöld üveges Szalon sörök képe lebeghet.

Ám ma már nincsen itt az a nyüzsgés, az Ambient Hotel & AromaSPA nevű szálloda birtokolja a medencéket, melyeket étellel és itallal a hotel snack bárja szolgálja ki. Snack bárhoz pedig nem illik az olcsó lángos, így magam is harcsa szeleteket ettem szalmakrumplival – ár 1790 a szeletekért + 550 Ft a köret.

Strandolás közben – nem hotel vendégként – ez nem feltétlenül számít alacsony költségvetésű lubickolásnak.
A régi tömegstrandot és étel-ital kiszolgálást olyan minőségű és árú szolgáltatások váltották, hogy a komlói nyugdíjas bányászok és a pécsi hűsölni vágyók már nem ide járnak pancsolni.

Egy étterem, ahol nem főznek, mégis jó helynek számít

Elárulom, melyik étteremről van szó: Pécs, Hotel Árkádia étterem.
A hely, ahol nem főznek, mégis jó hírneve van. A magyarázat egyszerű. A legtöbb hotel a reggelit délelőtt 10 óráig biztosítja. Ám a Hotel Árkádia nem ilyen hely, itt 11-ig fogyaszthatja el a reggelijét a szállodai vendég!
A négycsillagos hotel egyébként Pécs belvárosának közepén helyezkedik el, kedvelt célpontja a turistáknak.

Ha szeretne éttermével előrébb jutni a keresőkben, itt a megoldáshoz a kapcsolat

Az Első Magyar Keresőoptimalizáló Verseny győztese:

Bútor az Ön éttermébe

Egy-egy étterem berendezése nem könnyű feladat. Különösen nehéz ez egy olyan étteremben, ahol különleges elhelyezést, különleges funkciók kialakítását tervezik. Például egy kényelmes szivar szoba, ahol a kávéját fogyaszthatja el a vendég.
Nagyon is kézenfekvő, hogy ilyenkor a bútort outlet áruházból szerezze be!

Az outlet bútor áruházak kitűnő, első osztályú termékeket kínálnak, bár kifutó típusokat. Éppen az utóbbi miatt akár töredék áron is hozzájuthat.
Hadd ajánljunk az Ön étterme számára egy ilyen bútor áruházat, amely ráadásul országos házhoz szállítást is biztosít:
> ABútor Kanapé Áruház

Keresőoptimalizálja és hirdesse az éttermét

Hiába készül szép pénzért az éttermi honlap, ha törzsvendégeken kívül annak elérése az interneten nem biztosított. Éppen ezért vesse be a Google AdWords hirdetési rendszerét és keresőoptimalizáltassa honlapját.
A keresőoptimalizálás, vagy másképpen a SEO lényegét szeretné megismerni, akkor egy olyan weboldalt ajánlunk, ahol az alapvető ismereteket megszerezheti, sőt, ha nem önmaga akarja éttermének honlapját optimalizálni, szakemberre is lelhet:
Keresőoptimalizálás

***

Egy kis éttermi hangulat:

Ebéd az Elefántosban

(Dunántúli Napló, 1987. június – Bognár László)

Ezt jól kifundálták.
A minap a feleségemmel hazaértünk, és a lakás minden hélyiségében cédula virított: „Védd a tüdőd! Ne dohányozz! Ha rágyújtasz – 50 Ft!”.
A kis pimaszok még a WC-láncra is kiakasztották a feliratot. A gyerekszoba ajtajára kitett figyelmeztetés pedig már 500 Ft-ról szólt. (Azóta oda égo cigarettával senki emberfia nem tette be a lábát.) Egyedül a konyha maradt meg bagós menedéknek.

Hej, Czeizel Endre, ha tudnád micsoda két konok, könyörtelen szövetségesed akadt e kölök-boszorkák személyében! Sírással-nevetéssel, toporzékolással, érveiddel érvelő, semmivel meg nem győzhető, alkut nem ismerő amazon harcostársad.
S most itt ülünk négyen együtt, a család, az Elefántos Ház asztalánál, hogy jó ebédre költsük az összegyűlt büntetéspénzt, a füst-adót.

A füst adót ételre költjük

Atyavilág! Milyen hetykén lépett ide be e két fülbevalós. A jótett örömével, a sikerült csel diadalával. Hát még amikor az anyjuk a hóna alá csapta a retiküljét, s ezek ketten menten ugyanúgy, így lépdelve a kiszemelt asztalig! A bajszom alig győzte a mosolyt eltakarni.

Esznek

A barna bundába bújtatott gombafejek, a hófehér rizs és a kipirult krumpli – s mindez még nyakonöntve tartárral – meghozta az étvágyuk.
Föl-föl pillantok, s látom – ügyesen bánnak késsel-villával, csak annyire nyitva ki a szájuk, hogy az étel éppen beleférjen. (Bezzeg lenne csak szó rólam, jó nagyra nyitná a száját mind a három. Hja, ilyen a retikül-effektus.)

A kicsi persze megint az anyja mellé ült. S ahogy elfogy a tányérjáról a rizs, a gomba meg a krumpli, már ficereg is a székén. Csak tudnám, miféle ötlet az megint, ami megcsillant a szembogarán. Oldalra nézek, a mellettem ülő nagyobbra, s látom milyen élvezettel szörpöli a kólát. A pillantásom végigfut az arcán, majd elidőz a fitos orron, amit a tavaszi nap már aranyló szeplőkkel telehintett.

S eszembe jut a meghökkenés, amikor tíz évvel ezelőtt, a héthónapos terhességgel klinikán fekvő feleségem után érdeklődve azt a választ kaptam:
„Uram, ezeregyszázötven grammal kislánya született, de kérem készüljön föl minden eshetőségre!”
Hónapokig hordtam haza az anyatejet, hol amennyi kellett, hol kevesebbet, mert nem volt mindig elegendő . . . De most már gyönyörködhetek.

Then Years After – de ez most nem zenekari név

Vajon tíz éve múlva együtt leszünk-e még mi négyen? Lehet, hogy az egyik erre tanul, a másik arra talál magának munkahelyet, vagy éppen férjhez megy . . .
A zsebembe nyúlok, cigaretta után kotorászva. Tudom, le kéne szoknom, de most muszáj rágyújtanom. És szerencsémre, itt nincsenek kirakva cédulák.

Szólj hozzá!