Étterem Pécs

Étterem, söröző, vinárium, pizzéria, restaurant – Pécs

Turistáknak, csoportoknak:

Pécs, ahol a Világörökség, ahol számos múzeum található, természetesen nem csak szállodákkal és látnivalóval, hanem éttermekkel is várja turistáit.
Pécs egyetemi város, esténként egy-egy vendégszerető étterem diákok vidám beszélgetésétől hangos.
Ez kitűnő alaphangulatot ad az ide látogatóknak is.
Tegyen Ön is egy gasztronómiai próbát!

Pécsieknek:

Bizonyára keresi a megfizethető, könnyen elérhető éttermet, hogy a mindennapi ebédet nyugodtan fogyaszthassa. De olyan étteremre is szüksége lehet, ahonnan kiviszik a főtt ételt a munkahelyi közösségnek vagy egy beteg lakásához.

Húsvéti hidegtál. Otthoni recept.
Húsvétkor hidegtállal fogadják Önt!

Étterem, ha…

ha sportosan szereti: Hotel Makártanya Sport & Wellness

ha a belvároshoz közel, szállásra is szüksége van: Szent György Fogadó

ha bolondul az olaszos ételekért: Elefántos Étterem és Pizzéria

ha az önkiszolgáló éttermet kedveli: Xavér Söröző és Gyorsétterem

ha kirándul a Mecseken: Teca Mama Kisvendéglő és Panzió

ha kirándul a közelben: Hotel Kumilla Étterem – Szigetvár

Nő a pécsiek érdeklődése az éttermek iránt

Étterem és hotel iránti érdeklődés Pécsett - Google Trends

Azt láthatjuk a Google Trendsről kért táblán, hogy az utóbbi 5 év válságai után újra nő az érdeklődés a weben Pécs iránt (piros = hotel Pécs). Ezzel párhuzamosan az éttermek iránti keresettség is magasabb fokozatra lépett.
Vagyis a belső piac növekedett.

Lám, az interneten szerzett keresőmarketinges tapasztalat így segítheti az éttermi befektetőket a stratégiai döntésekben!

Ha szeretne éttermével előrébb jutni a keresőkben, itt a megoldáshoz a kapcsolat

Az Első Magyar Keresőoptimalizáló Verseny győztese:

***

Ha Ön Pécsre tervez gasztronómiai kirándulást, akkor nyilván szállásra is szüksége lesz.
Íme, Pécs egyik hotel ajánló oldala: hotel Pécs
Ha még nem indult el és otthoni főzéshez keres receptet: AI/MI receptek

Melyek a legismertebb pécsi éttermek?

A fenti kérdést a Bing keresőnek tettem föl és az így válaszolt:

A webes keresési eredmények szerint Pécs legismertebb éttermei közé tartozik a TENKES CSÁRDA, a PIROS TALICSKA CSÁRDA, a KIKELET ÉTTEREM ÉS KÁVÉZÓ, az ELEFÁNTOS ÉTTEREM ÉS PIZZÉRIA és a BLÖFF BISZTRÓ.

Bing

Pécs mint régió kirándulások bázisa

Pécs, Magyarország ötödik legnagyobb városa, amely híres a történelmi és kulturális örökségéről. Pécs és környéke számos érdekes nevezetességet kínál a látogatóknak. Íme néhány közülük:

 1. Pécsi ókeresztény sírkamrák: Pécs egyik legismertebb látnivalója az ókeresztény sírkamrák, amelyek az UNESCO Világörökség részét képezik. Ezek a sírok a 4. és 5. századból származnak, és festett falfreskóik révén lenyűgöző művészeti alkotásokat rejtenek.
 2. Pécsi Székesegyház: A Pécsi Székesegyház, vagy hivatalos nevén Pécsi Bazilika, Magyarország legnagyobb katolikus temploma. A bazilika egyedülálló román stílusban épült a 11. és 13. század között. Az épület impozáns aranyozott fatornyai és gyönyörű belső díszítése teszik lenyűgözővé.
 3. Zsolnay Kulturális Negyed: A Zsolnay Kulturális Negyed egy rekonstruált kerámiagyár, amely a Zsolnay család neves munkáit bemutató múzeumokat, galériákat és kulturális helyszíneket foglal magában. A látogatók megismerhetik a híres Zsolnay-porcelán és -kerámia készítésének folyamatát, valamint gyönyörködhetnek a gyár épületeiben és kertjeiben.
 4. TV-torony: Pécs közelében található a Tettye TV-torony, amely magas dombra épült. A torony kilátójából lenyűgöző panoráma tárul elénk, ahonnan szép kilátás nyílik a városra és a környező tájra.
 5. Villányi borvidék: Pécs közelében terül el a híres Villányi borvidék, amely Magyarország egyik legismertebb bortermelő régiója. A látogatók megtekinthetik a borászatokat, részt vehetnek borkóstolókon és felfedezhetik a vidék szépségét.
 6. Orfűi-tó: Pécs közelében található az Orfűi-tó, egy gyönyörű tó és üdülőhely. A tó körül több strand, kemping és túraútvonal található, amelyek ideálisak a kikapcsolódáshoz és a szabadidős tevékenységekhez.
 7. Harkány: Pécs közelében található Harkány fürdőváros, amely híres gyógyvizeiről. A városban található termál- és gyógyfürdők ideálisak a pihenésre és a wellness élményekre vágyóknak.
 8. Siklós: Siklós egy középkori város Pécs közelében, amely híres a siklósi váráról. A várat a 13. században építették, és lenyűgöző kilátást nyújt a környező vidékre. Siklós továbbá büszkélkedhet a gyönyörű, történelmi hangulatú belvárosával is.
 9. Pécsvárad: Pécs közelében található Pécsvárad, ahol megtalálható a Pécsváradi Vár. Ez a középkori vár a 13. században épült, és ma múzeumként szolgál, bemutatva a középkori élet és történelem részleteit.
 10. Abaligeti cseppkőbarlang: Pécs közelében, Abaligeten található az Abaligeti cseppkőbarlang, amely a Mecsek-hegységben rejtőzik. A barlangban gyönyörű cseppkőképződmények találhatók, és a látogatók sétálhatnak az alagutakon, miközben csodálják a természeti szépségeket.
 11. Mecsek-hegység: Pécs környékén a Mecsek-hegység terül el, amely ideális célpont az aktív szabadidős tevékenységek kedvelőinek. A hegyek rengeteg túraútvonallal rendelkeznek, ahol a természet szerelmesei élvezhetik a túrázást, a kerékpározást és a madármegfigyelést.

Ez csak néhány példa a Pécs környéki nevezetességekre, de a régió gazdag történelmi és természeti látnivalókban. A látogatóknak érdemes időt szánni arra, hogy felfedezzék a várost és a környéket, és élvezzék a sokféle kulturális és természeti élményt. És persze a gasztronómia ínyencségeit.