Afrika kedvenc étele és receptje

Afrikai család étkezik - Étterem és receptek

A jollof rizs

Afrika kedvenc étele a jollof rizs, amelyet gyakran fogyasztanak a kontinensen. A rizst zöldségekkel és fűszerekkel ízesítik, és gyakran hússal vagy halakkal tálalják.

Az afrikai jollof rizs receptje

Ennek az afrikai ételnek az elkészítése egyszerű, de ízletes étel, melyet minden család imád.
A recept szerint először meg kell párolni a rizst, majd hozzá kell adni az apróra vágott zöldségeket és fűszereket. Ezután beletesszük a húst vagy halat, és hagyjuk összefőni az ízeket.
Végül díszítjük friss petrezselyemmel vagy korianderrel, és már tálalhatjuk is az ínycsiklandozó afrikai ételt.

A jollof rizs nemcsak finom, de tápláló is, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Kipróbálását mindenkinek ajánljuk, aki szereti az egzotikus ízeket és kedveli a kultúrákat!

Recept:

Jollof rizs recept

A jollof rizs egy ízletes és ikonikus étel, melynek eredete Nyugat-Afrikában gyökerezik. Készítése során rizst fűszeres paradicsomszósszal főznek, és a receptnek rengeteg változata létezik. Íme egy egyszerű jollof rizs recept, melyet otthon is könnyedén elkészíthetsz:

Hozzávalók:

  • 500 g basmati rizs
  • 400 g paradicsompüré
  • 200 ml víz
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 pirospaprika
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál őrölt chili paprika
  • 1 babérlevél
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Mosd meg a rizst, majd áztasd vízben 30 percre.
  2. Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a pirospaprikát.
  3. Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta a vöröshagymát, amíg üveges nem lesz.
  4. Add hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát, a gyömbért, a koriandert és a chili paprikát, majd pirítsd tovább 2-3 percig.
  5. Tedd hozzá a paradicsompürét, a babérlevelet, sót és borsot, majd keverd össze alaposan.
  6. Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel.
  7. Csökkentsd a lángot, tedd bele a lecsepegtetett rizst, majd fedő alatt főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a folyadékot.
  8. Tálalás előtt pihentesd a rizst 5-10 percig.

És adunk mindehhez egy kis hangulatot is:


Recept kínálatunkból:

Szólj hozzá!