A vásárlók egyre inkább törődnek egészségükkel. Az ételek frontján ma már komoly piaca van a gluténmentes ételeknek, így a pizzériákban is.
Éppen ezért itt egy kis válogatás az ország városaiból, ahol gluténmentes pizzát is kínálnak.
Pizzéria neve | Cím és telefonszám |
---|---|
NonGlutén Pizzéria | Budapest, Király u. 58, 1068, +3630 333 1400 |
Etna Pasta Pizza To Go | Budapest, Kertész u. 48, 1073 |
Pizza Cosi | Budapest, Ráday u. 33, 1092 |
Marcello Ristorante e Pizzeria | Budapest, Bartók Béla út 40, 1111 |
Pizzabar Pomo D’oro | Budapest, Arany János u. 9, 1051 |
La Cipolla | Budapest, Dózsa György út 140, 1134 |
Dolce Farina Niente | Budapest, Csévi u. 7, 1025 |
Táplálékallergia Centrum és Webáruház | Budapest, Vág utca 9 |
Cöli Bisztró | Budapest, Jókai u. 40, 1065 |
IGEN | Budapest, Margit körút 60, 1027 |
Szafi Reform Smart Shop Etele tér | Budapest, Somogyi út 29, 1115 |
Tibidabo Gluténmentes Étterem | Budapest, Alkotás u. 53, 1123 |
Szafi Bistro & Bakery | Budapest, Alkotás u. 21, 1123 |
Dulce Vida | Budapest, Ferihegyi út 27, 1172 |
Porcellino Grasso Ristorante | Budapest, Ady Endre u. 19, 1024 |
Delizia Gourmet & More | Budapest, Bécsi u. 4-6, 1052 |
Bonita Bisztró | Budapest, Nánási út 47-49, 1031 |
Free Pékség Óbuda | Budapest, PP Center 79, 1033 |
Szafi Reform Smart Shop | Budapest, Nagy Lajos király útja 113, 1149 |
Pizza Dream | Budapest, Erkel u. 9, 1092 |
Klik Bistrobar | Budapest, Király u. 13, 1068 |
Due Fratelli | Budapest, Erőd u. 9, 1027 |
Étel Futár No1 Ételrendelés | Budapest, Grassalkovich út 33, 1238 |
TGI Fridays | Budapest, Oktogon 3, 1067 |
Goodbar Goodpizza | Budapest, Lövőház u. 33, 1024 |
Forni di Napoli Bazilika | Budapest, Október 6. u. 19, 1051 |
La Fabbrica | Budapest, Sas u 8, 1051 |
Bistro17 | Budapest, Pesti út 165, 1173 |
Mozzarella Pizzéria | Nyíregyháza |
Pizza Forte – Szeged | Szeged |
Pizza Forte – Sopron | Sopron |
Pizza Forte – Szombathely | Szombathely |
Pizza Forte – Győr | Győr |
Pizza Forte – Kecskemét | Kecskemét |
Pizza Forte – Székesfehérvár | Székesfehérvár |
Szederinda Gluténmentes Étterem | Nem található |
BeFree cakery & bistro | Gödöllő, Bajcsy-Zsilinszky u. 8, 2100 |
Pizza Monkey Pécs | Pécs, Kolozsvár u. 20, 7623, +36 30 222 7000 |
GRAPPA PIZZÉRIA | Pécs, Xavér u., 7636, +36 72 251 127 |
Lezser Bárkonyha | Pécs, Széchenyi tér 18, 7621 |
Nana | Pécs, Király u. 2, 7621 |
Szafi Gluténmentes Bisztro, Pékség és Shop | Pécs, Király u. 15, 7621 |
Elephant Restaurant and Pizzeria | Pécs, Jókai tér 6, 7621 |
La Pergola Étterem és Pizzéria | Kaposvár, Ady Endre u. 15, +36 82 313 000 |
L’ Altro Étterem | Kaposvár |
Elolvasásra ajánlom:
GYIK:
Mitől számít megbízhatónak egy gluténmentes pizzériáról szóló jó hírnév?
A jó hírnév alapja a következetes gluténmentes eljárásrend és a vendégek visszajelzései. A megbízható helyek külön eszközöket, felületeket és – lehetőség szerint – külön kemencét használnak, hogy minimalizálják a keresztszennyeződés kockázatát. Részletesen jelölik az összetevőket, személyzetük képzett az allergének kezelésében, és átláthatóan kommunikálnak a konyhai gyakorlatokról. Az állandó minőség, a friss alapanyagok és a folyamatos ellenőrzés együtt építik fel azt a bizalmat, amely hosszú távon is fenntartható hírnevet biztosít egy gluténmentes pizzériának.
Hogyan előzik meg a keresztszennyeződést a jobb gluténmentes pizzériák?
A keresztszennyeződés megelőzésére elkülönített előkészítő zónát, külön tálakat, kézi szerszámokat és sütőlapátot használnak. A lisztpor terjedésének mérséklésére fedett tárolók és nedves törlésű takarítási rutinok működnek. Sok hely külön sütőt, sütőkamrát vagy legalább dedikált sütési idősávot tart fenn gluténmentes termékekre. A személyzet kézmosási és kesztyűcserélési protokollt követ, és a megrendeléseket jól látható jelöléssel különítik el. Ezek az apró, de szigorúan betartott lépések együtt jelentősen csökkentik a kockázatokat.
Milyen alapanyagokból készülhet jó minőségű gluténmentes pizza tészta?
Minőségi gluténmentes tészta gyakran rizs-, kukorica-, köles- vagy hajdinaliszt keverékére épül, kiegészítve tápióka- vagy burgonyakeményítővel a rugalmasságért. A ropogós peremhez egy kevés olívaolaj, a jobb szerkezethez psylliumhéj vagy útifűmaghéj segíthet. Élesztő vagy kovász jellegű starter adhat mélyebb ízt, míg a hosszabb kelesztési idő javítja a textúrát. Fontos a pontos hidratációs arány és a sütési hőfok, mert ezek döntik el, hogy a végeredmény könnyű, mégis tartós szerkezetet kap-e.
Ízben és állagban mennyire közelítheti a gluténmentes pizza a klasszikusat?
A mai receptek és technológiák már nagyon közel vihetik a gluténmentes pizzát a hagyományos élményhez. A megfelelő lisztmix, a kellően magas sütési hőmérséklet és a hosszabb érlelés együtt levegősebb, rugalmasabb morzsát ad. A ropogós szél és a puha belső jól kombinálható, ha a tészta nedvességtartalmát és vastagságát pontosan szabályozzák. Az ízélményt a jó minőségű paradicsomszósz, sajt és feltétek emelik ki, amelyek harmonizálnak a tészta enyhébb, tiszta ízprofiljával.
Mire figyeljünk, amikor gluténmentes pizzériát választunk?
Érdemes ellenőrizni, hogy a hely jelzi-e az allergénkezelési protokollokat, külön felszerelést és elkülönített munkaterületet használ-e. Nézzük meg a vendégértékeléseket, és keressünk konkrét említéseket a gluténmentes élményekről. Kérdezzünk rá a lisztösszetételre, az esetleges adalékokra és a sütési gyakorlatra. Ha cöliákiáról van szó, különösen fontos a részletek tisztázása. A transzparens kommunikáció, a stabil minőség és a következetes higiénia együtt jelzi, hogy biztonságos és élvezetes választásról van szó.
“Gluténmentes pizzériák príma hírnévvel” bejegyzéshez 1 hozzászólás